Co JemY?

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 19.10.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym 100% (1,7) gorące mleko, herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

zupa brokułowa (7,9), pulpety w sosie pomidorowym z makaronem, ogórek kiszony, woda, kompot (1,3,7)

Podwieczorek

wafle ryżowe smakowe, jabłko, herbata (1,7)

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 20.10.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą żywiecką, ogórek zielony (1,7), herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

rosolnik (1,7,9), wątróbka drobiowa z cebulą i ziemniaczkami, kompot, surówka z kapusty kiszonej (1)

Podwieczorek

KISIEL MALINOWY – wyrób własny, gruszka, mleko, herbata (7)

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 21.10.2020 r.

Śniadanie

   pieczywo mieszane z masłem i grzana cienka parówka z ketchuperm, (1,7) herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda  

Obiad

zupa kapuśniak z białej kapusty (7,9), leczo z cukinią, papryką i kiełbasą +bułka, kompot

 

Podwieczorek

 chipsy owocowe, mleko (7), woda, arbuz, herbata 

Wartość odżywcza

Energia: 1185 kcal    Białko: 40g Tłuszcze: 44g Węglowodany: 166g

CZWARTEK 22.10.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i zółtym serem, pomidor, herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda (1,7)

Obiad

zupa kalafiorowa (7,9), bitka wieprzowa z kaszą gryczaną, kapusta modra gotowana (1), kompot

Podwieczorek

placek z serem, mleko (7), jabłko, herbata, woda (1,3)

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 23.10.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem + jajko gotowane, herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda (1,3,7)

Obiad

krupnik (1,7, 9), pyzy z sosem pieczarkowym (1,3,7), sałata w sosie winegret, kompot

Podwieczorek

jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, nektarynka, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.