Co JemY?

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 30.03.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane
z masłem i dżemem morelowym niskosłodzonym 100% (1,7) zupa mleczna owsianka (7,1), herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

zupa fasolowa (6,7,9), potrawka z kurczaka
z ryżem (1,7), marchew gotowana, woda, kompot

Podwieczorek

soczek jabłkowy 100%, chrupka kukurydziana (1), mleko (7), woda, pomarańcza, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 31.03.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane
z masłem i pastą
z kiełbasy z suszonymi pomidorami (1,7), kiełki mieszane, kakao naturalne (8,7), herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

zupa rosół z makronem (1,9,3), bitka wieprzowa
z kaszą kuskus (1), brokuł gotowany, woda, kompot

Podwieczorek

koktajl truskawkowy (7), woda, jabłko, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 01.04.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane
z masłem i szynką
z indyka (1,7), papryka świeża, kakao naturalne (8,7), herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

zupa krem z pora
z nasionami słonecznika (8,9,7), kaszanka podsmażana z cebulką (1), ogórek kiszony, ziemniaki, kompot, woda

Podwieczorek

placek jogurtowy
z owocami (1,3,7), mleko (7), woda, jabłko, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1185 kcal    Białko: 40g Tłuszcze: 44g Węglowodany: 166g

CZWARTEK 02.04.2020 r.

Śniadanie

bułka mieszana z masłem i szynką wieprzową (1,7), pomidor, herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, kakao naturalne (8,7), woda

Obiad

zupa żurek (1,9,7), pizza w 3 smakach (1), sałata
w sosie winegret, napój pomarańczowy, woda

Podwieczorek

galaretka malinowa , mleko (7), gruszka, herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 03.04.2020 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane
z masłem i żółtym serem (1,7), ogórek zielony, herbata dosładzana miodem naturalnym pszczelim, woda

Obiad

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (9,7), makaron ze szpinakiem i sosem serowym (7,1), marchew surowa, kompot, woda

Podwieczorek

kawiorek z masłem pietruszkowym (1,7), mleko (7), herbata, woda, jabłko

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170gko

Ważna Informacja:

  • Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.
  • Alergeny:                                                                                                                        1. Zboża zawierające gluten.2. Skorupiaki i produkty podobne.3. Jajka i produkty pochodne.4. Ryby i produkty pochodne.5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.6. Soja i produkty pochodne.7. Mleko i produkty pochodne.8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9. Seler i produkty pochodne.10. Gorczyca i produkty pochodne.11. Sezam i produkty pochodne.12. Dwutlenek siarki i siarczyny.13. Łubin.14.Mięczaki.                                                                                Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy