Co JemY?

Jadłospis

BONY „OLIMPIJCZYKA”

1. Ruszamy z wymianą bonów od poniedziałku 16 listopada 2020r.
2. Wymieniamy bony na danie dnia z jadłospisu, można wymienić kilka bonów razem
    (np. kilka obiadów dla całej rodziny w danym dniu).
3. Zamówienia składamy do piątku poprzedniego tygodnia.
4. Można zamówić ciasto lub garmażerkę (wydane tylko w piątki).
5. Najlepiej zamówić przez maila – Temat: BONY – imię i nazwisko dziecka – data.
6. Nasza kuchnia przyjmuje również zamówienia na imprezy okolicznościowe.
7. Bony są ważne do końca roku szkolnego – 31.08.2021 r.

 

PRZY WYKORZYSTANIU WSZYSTKICH MOŻLIWYCH DO REALIZACJI BONÓW ŻYWIENIOWYCH

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ WYKUPIENIA POSIŁKÓW ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ

 

 

PONIEDZIAŁEK 29.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i z dżemem brzoskwiniowym

Zupa mleczna z płatkami górskimi

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Zupa wiosenna

Makaron z sosem pomidorowym

Ogórek kiszony

Kompot

Podwieczorek

Budyń jagodowy – wyrób własny

Jabłko

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 30.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą żywiecką i pomidorem

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Zupa fasolowa

Filet z kurczaka z bazylią i z kaszą

Sałatka w sosie winegret

Kompot

Podwieczorek

Wafle ryżowe z masłem orzechowym

Pomarańcza

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 31.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i z pasztetem i ogórkiem

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Rosolnik

Klopsy smażony z ziemniakami

Surówka koperkowa z białej kapusty

Kompot

Podwieczorek

Ciasto jogurtowe

Gruszka

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 1.04.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i szynką drobiową oraz ogórkiem

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Żurek

Makaron z kiełbasą i pieczarkami

Kompot

Podwieczorek

 

Chrupka kukurydziana

Jabłko

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 02.04.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i paprykarzem szczecińskim i ogórkiem kiszonym

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Krupnik

Gzik z ziemniakami

Kompot

Podwieczorek

    

Sucharki

Gruszka

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Oferta wielkanocna!

Zamówienia można składać do 25 marca

* Żurek

*Bigos

*Sałatka jarzynowa

*Schab ze śliwką i brzoskwinią

*Szynka z jajkiem w galarecie

*Szynka z sałatką w galarecie

*Filet drobiowy w galarecie

*Galart drobiowy 

*Galart wieprzowy

*Babka metrowiec (babka dwukolorowa z kremem)

*Babka drożdżowa

*Sernik z brzoskwiniami

*Ciasto popapraniec

*Brzdąc

*Kruszon – skubaniec

*Sernik tęcza

*Mazurek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 22.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i żółtym serem i papryka

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Grochówka

Kiełbasa pieczona z bułką

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Rogal z dżemem, jabłko, herbata, mleko, woda

 

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 23.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i serkiem łaciatym ze szczypiorkiem

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa kalafiorowa

Potrawka z kurczaka z ryżem i marchewka gotowana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Chrupka kukurydziana, mleko, banan, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 24.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i pastą z szynki i szczypiorek

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Rosół z makaronem

Gulasz wieprzowy z kaszą pęczak

Surówka z kapusty pekińskiej

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Babka cytrynowa (wyrób własny), mleko, herbata, pomarańcza

CZWARTEK 25.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i szynką drobiową i rzodkiewką

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Kakao naturalne

Obiad

Zupa pomidorowa

Makaron penne z sosem bolońskim

Ogórek kiszony

Napój owocowy

Podwieczorek

Kawiorek z miodem, jabłko, herbata, mleko

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 26.03.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i jajko gotowane

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa z soczewicy

Pizza Margherita

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, jabłko, mleko, herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.