Co JemY?

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 04.04.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem

Ser żółty, wędlina, papryka, ogórek zielony, rzodkiewka

Herbata,

kakao naturalne

Obiad

Zupa kalafiorowa 

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Warzywa słupki do chrupania

Kompot

Podwieczorek

Kawiorek z masłem 1,3

Świeże owoce

Kakao naturalne na mleku 7

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 05.04.2022 r.

Śniadanie

Musli wielozbożowe

Suszone owoce

Pieczywo mieszane z masłem

Dżem, miód

Herbata z cytryną

Obiad

Zupa krupnik z mięsem

kotlet schabowy z ziemniakami,

surówka z ogórka,

kompot

Podwieczorek

wafel ryżowy z masłem orzechowym

Świeże owoce

herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 06.04.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem  

pasta z wędzonego kurczaka,

ser żółty, ogórek kiszony, papryka,

Herbata owocowa

Obiad

Zupa krem z zielonych warzyw,

ziemniaki z kiełbasą smażoną,

kompot owocowy    

Podwieczorek

Chałka drożdżowa z kruszonką

Świeże owoce

Herbata, ciepłe mleko

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 07.04.2022 r.

Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem,

owoce suszone, pieczywo mieszane z masłem,

powidła śliwkowe, miód,

herbata z cytryną

Obiad

Zupa kapuśniak z białej kapusty,

gulasz z kaszą jęczmienną  

sałatka z marchewki

kompot

Podwieczorek

Budyń czekoladowy,

świeże owoce,

herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 08.04.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem,

Pasta rybna, twarożek naturalny, papryka, ogórek kiszony,

Herbata ziołowa

Obiad

Zupa kalafiorowa,

ryż z jabłkiem,

Kompot owocowy

Podwieczorek

Bułka arabska z miodem,

świeże owoce,

naturalne kakao, herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.