Co JemY?

Jadłospis

BONY „OLIMPIJCZYKA”

1. Ruszamy z wymianą bonów od poniedziałku 16 listopada 2020r.
2. Wymieniamy bony na danie dnia z jadłospisu, można wymienić kilka bonów razem
    (np. kilka obiadów dla całej rodziny w danym dniu).
3. Zamówienia składamy do piątku poprzedniego tygodnia.
4. Można zamówić ciasto lub garmażerkę (wydane tylko w piątki).
5. Najlepiej zamówić przez maila – Temat: BONY – imię i nazwisko dziecka – data.
6. Nasza kuchnia przyjmuje również zamówienia na imprezy okolicznościowe.
7. Bony są ważne do końca roku szkolnego – 31.08.2021 r.

 

PRZY WYKORZYSTANIU WSZYSTKICH MOŻLIWYCH DO REALIZACJI BONÓW ŻYWIENIOWYCH

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ WYKUPIENIA POSIŁKÓW ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ

 

 

PONIEDZIAŁEK 18.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, gorące mleko z płatkami owsianymi, woda, herbata dosładzana miodem (1,7)

Obiad

zupa ziemniaczana – krem,

ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem,

napój pomarańczowy (1,7,9)

Podwieczorek

chrupka kukurydziana, jabłko, mleko, (1,7)

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 19.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i pastą z szynki, szczypiorek, herbata dosładzane miodem, woda (1,7)

Obiad

rosolnik,

gulasz wieprzowy z kaszą, buraczki na ciepło,

kompot owocowy (1,9,3)

Podwieczorek

wafle ryżowe, jabłko, mleko, herbata, (1,7)

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 20.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i pasztetem + ogórek, kakao naturalne, herbata dosładzane miodem, woda (1,7)

Obiad

barszcz z makaronem,

kotlety schabowe z ziemniakami,

marchew gotowana, kompot

Podwieczorek

        placek drożdżowy z owocem, mleko, pomarańcza, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 21.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą krakowską, pomidor, herbata dosładzane miodem, woda (1,7)

Obiad

zupa jarzynowa,

makaron spaghetti z sosem bolońskim,

ogórek, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

        kawiorek z masłem i dżemem, herbata, jabłko

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 22.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i żółtym serem + papryka, , herbata dosładzane miodem, woda (1,7)

Obiad

krem z selera,

jajo sadzone z duszonymi ziemniakami, mizeria

kompot (1,7,9)

Podwieczorek

         multiwitamina 100%,   gruszka,    herbata, sucharek

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

PONIEDZIAŁEK 25.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, zupa – płatki kukurydziane z mlekiem, herbata dosładzane miodem, woda (1,7)

Obiad

zupa krupnik,

zapiekanka makaronowa z kiełbasa i pieczarkami, ogórek kiszony, sałata,

kompot owocowy (1,3,7,9)

Podwieczorek

kisiel owocowy, jabłko, herbata,

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 26.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i szynką drobiową, pomidor, herbata dosładzana miodem, woda.

Obiad

zupa jarzynowa,

pieczeń wieprzowa z kaszą i buraczkami, 

kompot owocowy

Podwieczorek

multiwitamina 100%, chrupka kukurydziana, jabłko, herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 27.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i kiełbasą oraz ogórkiem zielonym,  herbata dosładzane miodem, woda

Obiad

rosolnik,

hot-dog z ketchupem i surówką pekińską – wyrób własny, sałata,

kompot owocowy

Podwieczorek

ciasto jogurtowe z owocem – wyrób własny, gruszka, mleko, herbata

CZWARTEK 28.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem i serkiem łaciatym, ogórek zielony, herbata dosładzane miodem, woda

Obiad

krem z pora,

potrawka z kurczaka z ryżem i marchew gotowana, 

kompot

Podwieczorek

wafle smakowe, pomarańcza, mleko,  herbata,

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 29.01.2021 r.

Śniadanie

pieczywo mieszane z masłem, jajo gotowane, herbata dosładzane miodem, woda.

Obiad

zupa brokułowa,

ryba smażona (dorsz) z ziemniakami, kapusta kiszona gotowana,  

kompot

Podwieczorek

wafle przekładane z dżemem, jabłko, herbata, mleko

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.