Co JemY?

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 10.01.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7,

ser żółty, wędlina, papryka, ogórek kiszony,

herbata owocowa 1, 3

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem 9

Jajko gotowane w sosie koperkowym 1, 3, 7

ziemniaki gotowane, szpinak

Woda z cytryną

Podwieczorek

Budyń śmietankowy na mleku z sokiem owocowym 1, 7

Świeże owoce

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 11.01.2022 r.

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku 7

suszone owoce

Pieczywo mieszane z masłem, dżem, miód 1,7

Herbata z cytryną

Obiad

Zupa barszcz ukraiński z mięsem 9

Gulasz wieprzowy 1, 3, 9,

Kasza jęczmienna 1, kapusta kiszona gotowana

Kompot owocowy

Podwieczorek

Mus owocowy bez cukru Kubuś, wafel ryżowy

Świeże owoce

Herbata, kakao naturalne na mleku 7

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 12.01.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7

hummus pomidorowy, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, papryka 

kawa zbożowa na mleku 1, 7

Herbata ziołowa

Obiad

Zupa krem z dyni z grzankami 1, 9

Filet z kurczaka pieczony, ziemniaki duszone z koperkiem, marchewka gotowana 1, 3

Woda z pomarańczą

Podwieczorek

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem

Świeże owoce

ciepłe mleko

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 13.01.2022 r.

Śniadanie

Zupa mleczna z drobnym makaronem 1, 7, owoce suszone

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7, powidła śliwkowe, miód

Herbata z cytryną

Obiad

Rosolnik z kaszką manną 1, 9

Makaron z kiełbasą i pieczarkami posypany żółtym serem 1, 7

Sałatka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki

Kompot

Podwieczorek

Bułka mleczna z masłem 1, 7

Świeże owoce

Kakao naturalne na mleku 7

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 14.01.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7, twarożek z ziołami 7, pasta z zielonego groszku, papryka, ogórek zielony

Herbata owocowa

Obiad

Zupa z fasolki szparagowej 9

Ryba w sosie greckim 4, 9, ryż

Warzywa słupki do chrupania

Woda z cytryną

Podwieczorek

Chałka drożdżowa z kruszonką 1, 3, 7

Świeże owoce

Ciepłe mleko

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

PONIEDZIAŁEK 31.01.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7,

serek biały ze szczypiorkiem 7, wędlina drobiowa, pomidor,

kawa zbożowa na mleku 1,7

herbata z cytryną

Obiad

Zupa krupnik z mięsem 1,

Leczo warzywne 1, pyzy drożdżowe, ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Kasza manna na mleku z sokiem owocowym 1, 7

Świeże owoce

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 01.02.2022 r.

Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem 7

suszone owoce

Bułka mleczna z masłem, dżem, miód 1,7

Herbata ziołowa

Obiad

Zupa krem z białych warzyw 1, 9

Pulpety drobiowe gotowane z sosem 1, 3, 9,

Makaron rurki 1, warzywa gotowane

Woda z cytryną

Podwieczorek

Wafel ryżowy z masłem orzechowym 5

Świeże owoce

Herbata, kakao naturalne na mleku 7

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 02.02.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7

hummus pomidorowy, wędlina drobiowa, ogórek zielony, pomidor

kakao naturalne na mleku 1, 7

Herbata owocowa

Obiad

Zupa brokułowa 9

Pieczeń wieprzowa pieczona z sosem 1,

ziemniaki gotowane, sałatka z buraczków z jabłkiem i cebulką

Kompot owocowy

Podwieczorek

Jogurt naturalny z musli 1,7

Świeże owoce

wafel ryżowy

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 03.02.2022 r.

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku 1, 7, owoce suszone

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7, powidła śliwkowe, miód

Herbata z cytryną

Obiad

Zupa z fasolki suchej z mięsem 9

Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym 1

Ryż, warzywa słupki do chrupania

Woda z cytryną

Podwieczorek

Kluseczki cynamonowe z jabłkiem 1

Świeże owoce

Kawa zborzowa na mleku 1, 7

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 04.02.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem 1, 7, pasta z tuńczyka z twarogiem 1, 4, ser żółty 7, papryka, ogórek kiszony

Herbata ziołowa

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty 9

Naleśniki z dżemem owocowym 1, 3, 7

Surówka z marchwi i jabłka

Kompot owocowy

Podwieczorek

Rogal drożdżowy z masłem 1, 3, 7

Świeże owoce

Kakao naturalne na mleku 7

Herbata

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.