Co JemY?

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i dżemem truskawkowym

Mleko z płatkami kukurydzianymi

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa krem z zielonego groszku

Makaron z sosem pomidorowym

Ogórek kiszony

Kompot

Podwieczorek

Kawiorek z masłem pietruszkowym

jabłko, herbata,

woda

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 14.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i szynką drobiową + rzodkiewka

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Żurek

Potrawka z kurczaka z ryżem

Marchew gotowana

Kompot

Podwieczorek

Kisiel malinowy

Banan

Herbata, woda, mleko

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 15.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem zapiekanym – wyrób własny + papryka czerwona

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Rosół

Kotlet drobiowy panierowany z ziemniakami

Surówka koperkowa z kapusty białej  

Kompot

Podwieczorek

Bułeczki drożdżowe – wyrób własny 

Gruszka

Herbata, mleko, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 16.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i polędwicą sopocką + pomidor

Herbata dosładzana miodem, woda

Obiad

Krem z cukinii

Pulpety w sosie koperkowym z makaronem

Marchew z groszkiem

Kompot

Podwieczorek

 Kaszka na gęsto, winogrono, herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 17.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i paprykarzem + ogórek kiszony

Herbata dosładzana naturalnym miodem

Obiad

Zupa fasolowa

Burgery rybne z ziemniakami

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot

Podwieczorek

Jabłko zapiekane

Mleko

Herbata, woda

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

PONIEDZIAŁEK 21.06.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i pasztetem + ogórek kiszony

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa kalafiorowa

Pizza z serem

Kompot

Podwieczorek

Kawiorek z dżemem, jabłko, mleko, herbata i woda

Wartość odżywcza

Energia: 1210 kcal     Białko: 40g  Tłuszcze: 45g Węglowodany: 166g

WTOREK 22.06.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i szynką + ogórek zielony

Herbata dosłodzona naturalnym miodem Kakao naturalne

Obiad

Grochówka

Udko z kurczaka z ziemniakami + sałata w sosie winegret

Kompot

Podwieczorek

Wafle przekładane dżemem, pomarańcza, herbata i woda

Wartość odżywcza

Energia: 1275 kcal    Białko: 44 g Tłuszcze: 46g Węglowodany: 185g

ŚRODA 23.06.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z żółtym serem, rzodkiewka

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Krupnik

Makaron z kiełbasą i pieczarkami

Marchew surowa

Kompot

Podwieczorek

Budyń waniliowy, banan, herbata, mleko i woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

CZWARTEK 24.06.2021 r.

Śniadanie

Bułka z masłem i pastą z szynki, pomidor

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa brokułowa

Klopsy mielone z ziemniakami

Surówka z kapusty pekińskiej 

Kompot

Podwieczorek

Placek drożdżowy z owocem, jabłko, herbata, mleko

i woda

Wartość odżywcza

Energia: 1310 kcal    Białko: 39g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 185g

PIĄTEK 25.06.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i serkiem łaciatym + szczypiorek

Herbata dosłodzona naturalnym miodem

Obiad

Zupa z młodej kapusty

Makaron z białym serem i marchew surowa

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny, gruszka, herbata, mleko i woda

Wartość odżywcza

Energia: 1240 kcal   Białko: 40 g Tłuszcze: 45g Węglowodany: 170g

Ważna Informacja:

Nasze obiady są zawsze przygotowane na miejscu.

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty podobne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Sezam i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami producentów produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi, selera i gorczycy.